لواشک یکی از محبوب ترین و پر طرفدارترین تنقلات کشور است که به دلیل تقاضای فراوان بازار به شکل گسترده ای تولید و عرضه می شود.متاسفانه لواشک های غیر بهداشتی که در کارگاه های زیر پله ای و حتی گاهی منازل شهری و روستایی به صورت دست ساز تولید می شوند،تهدیدی برای سلامت مصرف کنندگان بویژه کودکان است.در اینگونه لواشک ها از مواد اولیه فاسد ،رنگ فرش و سایر رنگ های مصنوعی و اسید به وفور استفاده می شود.چنین اماکنی به سختی قابل شناسی بوده و بدیهی است که نظارتی از طرف وزارت بهداشت و استاندارد بر آنها وجود ندارد.اما لواشك طبيعي ون از ميوه هاي تازه فصل تهیه مي شود و درساخت آن از ميوه هاي خشك و ضایعاتی استفاده نمي شود . ميوه هاي تازه در كارخانه به پوره تبدیل شده و در سردخانه اختصاصي نگهداری می شوند تا براي فصول بعد از آنها استفاده شود. این کارخانه به صورت ادواری مورد بازدید های نظارتی معاونت غذا و دارو و استاندارد است .لواشك طبيعي ون در طعم هاي آلبالو، آلو، انار ، توت فرنگي، زردآلو ، سیب و مخلوط هفت ميوه تولید شده و در بسته بندي های گوناگون عرضه می گردد
لواشک و کودکان
مصرف کننده اصلی لواشک، بچهها هستند.
بنابراین اطمینان از کیفیت آن، برای به خطر نیفتادن سلامتی کودکان ضروری است.
اما اغلب لواشکهای بازار، از میوههای ضایعاتی و نامرغوب تهیه میشوند.
برخی از آنها، حتی فاقد پروانه بهداشت هستند. و به راحتی به کمک مواد شیمیایی ارزان و بی خاصیت و مضر، به لواشکها مزه و طعم خوب را میافزایند.